Buying Manager

Voor het invullen van het zwangerschapsverlof van onze huidige buying manager zijn wij op zoek naar een ervaren manager op het gebied van (fashion)inkoop met kennis van- en ervaring in het wholesale/ b2b proces.


Profiel

Om de consistentie in ons ontwikkelings- en productieproces van onze women- en men collectie te kunnen waarborgen en het development & buying team te ondersteunen tijdens deze periode zijn wij op zoek naar een gestructureerde, commerciële en gedreven manager met inkoopervaring in het midden en/of hoogsegment (b2c/b2b)

Snap jij hoe belangrijk deadlines in het ontwikkeling - en productieproces zijn en kan je hier flexibel en creatief mee omgaan in samenwerking met het buying team en de leveranciers om het bedrijfsdoel te bereiken?

Ga jij door het vuur voor het bedrijfsresultaat én de mensen waarover je managet en ben jij diegene die het development & buying team zodanig faciliteert dat zij hun werk ongehinderd kunnen doen?

Dan zijn wij op zoek naar jou en zien we graag jouw CV en motivatie tegemoet!

Periode

 • Verlof overname van 16 januari tot en met 17 juli 2023
 • Eerder beschikbaar dan 16 januari ivm inwerkperiode (voorkeur per 1 dec 2022)
 • Je staat klaar voor het development- & buying team (4 personen): dit betekent 3 dagen per week aanwezig op kantoor, overige 2 werkdagen (indien nodig) telefonisch beschikbaar voor urgente zaken

Functie omschrijving

In deze tijdelijke functie ben jij de persoon waar het development- & buying team bij terecht kan wanneer zij door problemen (divers van aard) hun werk niet goed kunnen uitoefenen en het development- en productieproces in gevaar komt.

Je hoort de problemen aan, inventariseert alle invalshoeken van het probleem, denkt met het team na over diverse scenario’s en oplossingen en legt die, waar nodig, voor aan het management en andere interne afdelingen en zorgt dat het proces ongestoord verder kan gaan.

Verder ben je goed in staat om een brug te leggen en tot oplossingen te komen tussen- en in samenwerking met het buying team, het management en de leverancier (en eventueel andere betrokken interne afdelingen)

Je neemt obstakels weg die het proces verhinderen en zorgt dat deadlines gehaald worden of de stappen die daarnaartoe leiden opnieuw vormgegeven worden om het doel alsnog te halen.

Oftewel: je bent een facilitator voor het development- en buying team.

Je controleert met grote regelmaat hoe de voortgang is bij elk team member van het development- en buying team, of het proces nog soepel verloopt, of dat er actie ondernomen moet worden intern/ extern.

Daarnaast controleer je of het budget niet overschreden wordt en bewaak je van elke collectie het marge target.

Je controleert, past aan en verbindt.

Eisen

 • Kennis van wholesale proces: ontwikkelen van salesman samples, verkopen in showroom en opvolgen van wholesale orders en het belang daarvan
 • Managende vaardigheden (zowel taak- als persoon gericht)
 • Zeer gestructureerd en organisatorisch
 • Oplossingsgericht: creatief en flexibel van geest
 • Sterke communicatieve vaardigheden in woord en geschrift, zowel Nederlands als Engels
 • Minstens 3 jaar werkervaring in soortgelijke functie
 • Vaardig in microsoft excel
 • Werkt graag in een drukke en dynamische omgeving
 • Kan goed Ad Hoc op zaken reageren
 • Sociaal en winnaarsmentaliteit

Interesse?
Heb jij interesse om ons team te komen versterken tijdens deze verlofperiode? Stuur dan zsm een mail met je motivatie en CV naar marrit@colourfulrebel.com o.v.v. Buying Manager verlof en we laten zo snel mogelijk wat van ons horen.